Σημεία Ενδιαφέροντος

Το ξενοδοχείο Λίθος (Lithos Hotel) βρίσκεται στο ιστορικό χωριό του Πυθαγορείου, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σάμου. Το Πυθαγόρειο είναι ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας πόλης της Σάμου που φιλοξενεί το Ευπαλίνειο όρυγμα, μια σήραγγα 1.036 μέτρων (3,399 πόδια) χτισμένη τον 6ο αιώνα π.Χ., η οποία θεωρείται θαύμα της αρχαίας μηχανικής.

Περίπου 8 χιλιόμετρα δυτικά του Πυθαγορείου μπορείτε να επισκεφθείτε το Ηραίον της Σάμου, έναν πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, με ιερά αφιερωμένα στην αρχαία θεά Ήρα. Μαζί με το Ηραίον, το Πυθαγόρειο ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1992.

Η ύπαρξη αξιόλογων μουσείων, η διοργάνωση πολλών εκθέσεων (Ζωγραφικής, Φωτογραφίας κλπ), κυρίως τη θερινή περίοδο, όπως επίσης και Διεθνών Συνεδρίων, διαλέξεων διεθνούς ακτινοβολίας (Φιλοσοφίας, Επιστημών, Τεχνών, Νέων τεχνολογιών, Αρχαιολογίας κλπ) και η οργάνωση Φεστιβάλ (Θεάτρου, Μουσικής κλπ) αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά στο Πυθαγόρειο βρίσκονται τα πιο αξιοσημείωτα αξιοθέατα του νησιού, όπως το μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιανής, το κάστρο του Λυκούργου Λογοθέτη, το Αρχαιολογικό μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Αιγαίου και το Λαογραφικό Μουσείο του Ιδρύματος Νικόλαου Δημητρίου της Σάμου.

Asterias Seaside Experience

Το ιδανικό μέρος για να κολυμπήσετε σε κρυστάλλινα νερά, να απολαύσετε νόστιμα σνακ και δροσιστικά ποτά με συνοδεία καλής μουσικής.

Μενού