Ανακαλύψτε τη Σάμο

Καλωσορίσατε στη Σάμο! Αυτό το πανέμορφο ελληνικό νησί του Αιγαίου είναι η γενέτειρα του φιλοσόφου και μαθηματικού Πυθαγόρα, από τον οποίο πήρε το όνομά του το Πυθαγόρειο θεώρημα. Εδώ επίσης γεννήθηκε ο φιλόσοφος Επίκουρος, καθώς και ο Αρίσταρχος – ο πρώτος επιστήμονας που πρότεινε ως υπόθεση την περιστροφή της Γης γύρω από τον Ήλιο.

Στην αρχαιότητα, η Σάμος ήταν μια πλούσια και ισχυρή πόλη-κράτος, γνωστή για την παραγωγή κρασιού και την κεραμική. Το πιο γνωστό κτίριο ήταν το Ηραίον, ένα μεγάλο ιερό αφιερωμένο στη θεά Ήρα.

Ανακαλύψτε το συνδυασμό των καταπράσινων τοπίων με τις εκπληκτικές παραλίες, με τα καθαρά και τιρκουάζ νερά και τα εντυπωσιακά αρχαιολογικά μνημεία. Γευτείτε τις παραδοσιακές νοστιμιές του νησιού και απολαύστε το περίφημο τοπικό μοσχάτο κρασί που παράγεται στη Σάμο από την αρχαιότητα.

Αν σας αρέσει να περπατάτε, αυτό είναι το ιδανικό μέρος, καθώς υπάρχουν πολλά μονοπάτια για τους λάτρεις του είδους. Η Σάμος είναι ένα νησί που προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από υπαίθριες δραστηριότητες. Τα ιδιαίτερα πυκνά δάση, τα απομακρυσμένα γραφικά χωριά, τα ενδημικά φυτά και βότανα και η ιδιαίτερη πανίδα του το καθιστούν έναν από τους πιο κατάλληλους προορισμούς για πεζοπορία.

Καθώς η Σάμος είναι ένας τόπος μοναδικής ομορφιάς, ηρεμίας και γαλήνης, δεν αποτελεί έκπληξη ότι προσελκύει πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο. Το νησί συνδέεται με συχνές αεροπορικές πτήσεις με την Αθήνα, τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και – κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου – με όλη την Ευρώπη. Υπάρχει επίσης καθημερινή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά και με άλλα νησιά, καθώς και με το Κουσάντασι της Τουρκίας.

Ο Καιρός στο νησί

Το κλίμα της Σάμου είναι γλυκό, υγιεινό και ευχάριστο, δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα. Η ηλιοφάνεια στη Σάμο είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, καθώς επί εξαμήνου και πλέον, κατά την θερινή περίοδο, σπάνια θα φανούν σύννεφα στον ουρανό.

Μενού